Kapitalni projekti na Zlatiboru privode se kraju – Trg sa grejačima, fontana u jezeru, velika očekivanja od gondole

Kapitalni investicioni projekti na Zlatiboru privode se kraju, uskoro će zaživeti fontana u sredini jezera, a početak rada zlatiborske Gold gondole označiće novo poglavlje u srpskom turizmu – najavljuje predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.
Redovno održavanje infrastrukture na Zlatiboru je svakodnevica, a čelnici opštine su posebno ponosni što se kapitalni investicioni projekti privode kraju. Stamatović podseća da obnovom Kraljevog trga i njegovih pristupnih saobraćajnica, stanovnici Zlatibora i svi njegovi posetioci dobijaju nešto što mnogi turistički centri Evrope nemaju.
– Ispod podloge je ugrađeni sistem podnog grejanja koji će omogućiti da desetine hiljada posetilaca naše planine slobodno i bezbedno uživa u svim pogodnostima srpske zimske prestonice. Nadam se da će se do Nove godine situacija sa koronavirusom značajno smiriti i da ćemo sa stanovnicima opštine Čajetina, ali i sa svim našim dragim posetiocima opet tradicionalno uživati u seriji novogodišnjih koncerata – kaže Stamatović.
Jezero u centru Zlatibora, kao simbol ove planinske lepotice, uskoro će zablistati u novom ruhu, a krasiće ga i fontana, navodi se na sajtu Turističke organizacije Zlatibor.
– Od izgradnje, jezero nije ovako detaljno rekonstruisano. Obnovljeno je njegovo korito, na najsavremeniji način uređen sistem odvoda vode, formirane su nove zelene površine oko jezera, rekonstruisane su pešačke staze i plato ispred Kraljeve česme, a uskoro će zaživeti i fontana u sredini jezera. U zimskom periodu će svi moći da uživaju u klizalištu, kako oni najmlađi, tako i oni stariji – najavljuje Stamatović.
Najponosniji su ipak, kako ističe predsednik opštine Čajetina, na projekat zlatiborske Gold gondole koji je, kao i sve navedeno, finansiran iz budžeta opštine Čajetina.
– Početak rada gondole će, bez preterivanja, značiti novo poglavlje u srpskom turizmu. Ostalo je da se završe još neki sitni detalji i ova turistička atrakcija će biti spremna da godišnje primi stotine hiljada ljubitelja prirode. I, nećemo stati na tome. Već uveliko razmišljamo o novoj trasi gondole od Ribničkog jezera do vrha Čigota. Biće to pravo uživanje za sva čula – naglašava Stamatović.
Uživali su ovog leta mnogobrojni posetioci Zlatibora u bajkovitim krajolicima srpske planinske lepotice. Neke od manje poznatih kutaka prikazuje i epizoda „Skriveni Zlatibor“ kojom se završava kampanja Turističke organizacije Zlatibor „Tvoj Zlatibor“.
Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović ističe da najposećenija srpska planina ima mnoštvo sadržaja da ponudi i najzahtevnijim gostima.
– Primetili smo da su ove sezone turisti počeli da otkrivaju i manje posećena mesta i da istražuju i skrivenije lokacije koje su bile poznate nama meštanima. Kroz ovu, poslednju epizodu kampanje, hteli smo da pokažemo crkve brvnare u Dobroselici i Jablanici, manastire Uvac i Dubravu, sela Semegnjevo i Ljubiš – otkriva Živanović.
Kampanja „Tvoj Zlatibor“ je predstavila i dobro poznate lokalitete, poput Stopića pećine, vodopada u Gostilju, Dino parka koji su ovog leta srušili rekorde posećenosti. Gledaoci su mogli videti raznovrsne adrenalinske sadržaje koji su na raspolaganju posetiocima Zlatibora, od paraglajdinga, zip lajna, vožnje kvadovima i uveriti se da se na samo nekoliko minuta od centra planinske lepotice nalazi netaknuta priroda.
– Često se u poslednje vreme mogu čuti kritike zbog urbanizacije Zlatibora i zato želimo da pokažemo turistima da već na 800 metara od Kraljevog trga mogu uživati u borovoj šumi, pored reka, na nepreglednim proplancima, udišući čist vazduh. Putem ove kampanje, želeli smo da motivišemo posetioce da i sami istraže prirodne lepote Zlatibora i po reakcijama, komentarima i pregledima na društvenim mrežama i u razgovorima, vidimo da smo u tome uspeli – zaključuje direktor Turističke organizacije Zlatibor.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare