Kako će izgledati Hyatt Regency hotel u Novom Sadu?

Na mestu postojećeg Hotela Park gradiće će jedan od najvećih svetskih hotelskih brendova Hyatt Regency. Hotel će zvanično nositi ime Hyatt Regency Novi Sad.

Ugovor za izgradnju i razvoj hotela Hyatt Regency Novi Sad potpisali su potpredsednik za razvoj kompanije Hyatt International Group Takuja Aojama i direktor kompanije Inobačka Vukajlo Babić.

Hotel će imati 235 soba, kongresni centar na 1900 m2 za 925 ljudi, devet sala za sastanke, svečanu salu na 800 m2 za 300 ljudi. Pored toga imaće i spa centar sa pogledom na Futoški park od 1.500 m2 sa jednim unutrašnjim i dva bazena na otvorenom. teretanu na otvorenom i podzemnu garažu na dva nivoa za 300 vozila, a koristiće i lekovitu vodu.

Foto: Inobacka

Dolaskom jednog od najvećih hotelskih giganta u svetu, Novi Sad bi izvesno mogao da postane centar kongreskog turizma međunarodnog karaktera na području Vojvodine, saopštila je kompanija Inobačka koja je investitor, a menadžmentom će rukovoditi Hyatt International Group.

Po otvaranju, koje je planirano 2026. godine biće zaposleno oko 250 ljudi iz sektora hotelijerstva, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će ovaj hotelsko-poslovni kompleks dati prioritet korišćenju tzv. zelene energije, u skladu sa LEED standardima i Carbon-free sistemom.

Foto: Inobacka

– Imaće zelene krovove, koristiće obnovljive izvore energije za hlađenje i grejanje objekta, kišnicu za zalivanje. U cilju sprečavanja CO2 u atmosferi, projektovane su termotehničke instalacije koje garantuju nultu emisiju ovih gasova – rekao je direktor kompanije Inobačka Vukajlo Babić. Dodao je da će se prostor oko sadašnjeg hotela potpuno ozeleniti, a drvo Ginko Biloba, koja je pod zaštitom, biće centralno mesto ovog novog projekta i njegov zaštitni znak.

Potpredsednik područje Evrope, Afrike i Bliskog istoka u kompaniji Hyatt International Group Srđan Mileković izjavio je da će novosadski Hajat slediti sve standarde održivosti koji su u današnje vreme neophodni i da će zaista primeniti ono što je veoma važno, a to je jačanje kvaliteta i ulaganje u ljudske resurse i dodao da su zahvalni Inobačkoj što je omogućila da se uključe u ovaj projekat.

Potpredsednik za razvoj kompanije Hyatt Takuja Aojama podsetio je da je prvi Hajat u Srbiji otvoren pre 32 godine u Beogradu.

Izvor: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gaxy
Gaxy
1 year ago

Long live Hyatt NS