Kako će izgledati hotel Bristol nakon renoviranja?

Uprkos tome što je HOTEL BRISTOL koncipiran kao objekat dvostruke namene u okviru kojih su smeštene različite funkcije, jedinstveno fasadno platno, izvedeno u duhu secesije zajedno sa bogatom arhitektonskom plastikom, odaje utisak kompaktnog prostora.

Аrhitektonskim rešenjem predviđena je restauracija i sanacija uličnih postojećih fasada ka Karađorđevoj ulici, Hercegovačkoj ulici, fasadi ugla Karađorđeve i Hercegovačke ulice, fasadi u Zvorničkoj ulici kao i ka ulici Hadži Nikole Živkovića. Investitor je privredno društvo Beograd na vodi doo.

Foto: Bureaucube

Bazu objekta čine veliki, otvoreni izlozi lokala, iznad kojih se formira jedinstveno fasadno platno, koje je širokim i plitkim bezornamentalni pilastrima podeljeno u polja koja se u ujednačenom ritmu naizmenično ponavljaju.

Prozorske otvore, približno istih dimenzija, karakteriše dekorativna obrada koja se razlikuje po etažama.

Rekonstrukcijom, adaptacijom i sanacijom HOTELA BRISTOL na prizemnoj etaži su, pored horizontalnih i vertikalnih komunikacija, predviđeni poslovni prostori za izdavanje, recepcija, lobi, restoran i kuhinja, toaleti, tehničke prostorije, kao i prostorije za zaposlene.

Foto: Bureaucube

Koje sadržaje će nakon renoviranja imati ovaj hotel?

Glavni ulaz u hotel ostvaruje se sa ugla ul. Hercegovačke i Karađorđeve, gde je predviđena recepcija sa garderoberom, lobi i restoran namenjen za posetioce.
Dva panoramska lifta, koja povezuju prizemnu etažu sa tipskim i potkrovnom etažom, namenjena su korisnicima hotela i pristupa im se iz lobija, odakle se pruža pogled na revitalizovano unutrašnje dvorište koje je stavljeno u funkciju hotela u skladu sa likovnim karakteristikama spomenika kulture, gde je projektom postignuto da atrijumski prostor HOTELA BRISTOL čini jedinstvenu celinu sa volumenom objekta.

Na mezaninskoj etaži su pored vertikalnih i horizontalnih komunikacija, smeštene tehničke prostorije, prostorije za zaposlene, restoran za zaposlene, administracija, toaleti i ostave i vešernica koja se koristi samo za pranje, sušenje i peglanje uniformi zaposlenih u hotelu.

Koliko će smeštajnih jedinica imati hotel?

Rekonstrukcijom, adaptacijom i sanacijom HOTELA BRISTOL smeštajne jedinice su predviđene na etažama od prve do treće, ukupno 150 jedinica, gde se pored pomenutih nalazi još i prostorija za „room service“, pomoćne prostorije, prostorije za čist i prljav veš, prostorije za osoblje i tehničke prostorije.

Foto: Bureaucube

Dva panoramska lifta povezuju lobi na prizemnoj etaži sa lobijem na potkrovnoj etaži, iz koga se u jednom delu etaže pristupa teretani sa muškom i ženskom garderobom i pripadajućim kupatilima, dok se na suprotnoj strani potkrovne etaže pristupa ”open space” kancelarijama i konferencijskim salama.

Multifunkcionalnih, odnosno konferencijskih sala, koje su orijentisane ka Karađorđevoj ulici, ima ukupno pet (5), sa kapacitetom od šest (6) do trideset četiri (34) mesta.

Na preostalom delu potkrovne etaže nalazi se bar-restoran sa pripadajućom terasom ali i administrativni blok sa 7 kancelarijskih prostora namanjenih upravi hotela.

Izvor: Bureaucube

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

2 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milos
Milos
1 year ago

Poštovani, hvala na lepom tekstu. Imate li informaciju kada je planirano otvaranje hotela?
Hvala i lep pozdrav,
Miloš

Пећина
Пећина
1 year ago

За колико пара је хотел купљен од претходног власника?