Kada počinje izgradnja hotela Palas u Banjaluci vredna čak 75 miliona evra?

Izgradnja novog hotela Palas bi trebalo da počne do sredine aprila, i neće se stati dok sve ne bude gotovo, jer sve imamo spremno i pripremljeno, istakao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u odgovoru na pitanje odbornika pokreta „Narodni front – Banjaluka zove“ Saše Lazića, tokom aktuelnog časa na početku 16. redovne sjednice Skupštine.

Lazić je gradonačelnika upitao koliko će koštati izgradnja novog hotela, kao i koliko je koštalo rušenje starog objekta i odvoz otpada.

Na pitanje odbornika Stanivuković je dao precizne odgovore, prenosi banjaluka.com.

– Hotel Palas, ovdje se radi o najvećem objektu koji će biti izgrađen u Srpskoj, cijena rušenja je bila tri miliona, to je plaćao investitor, kao i odvoz. Sa treće strana izgradnja će koštati 150 mil KM – naglasio je gradonačelnik.

Dodao je i da će planirani hotel biti i najluksuzniji objkat u Srpskoj, sa mnoštvom neophodnog sadržaja za Banjaluku.

– U prizemlju će biti poslovni prostori, tržni centar, sa kongresnom dvoranom do hiljadu mjesta, za sve događaje. Hotel će od dodatnih sadržaja imati, na 11. spratu velnes i spa centar, takođe, imaće pet zvjezdica. Riješićemo problem nedostatka smještajnih kapaciteta. Šoping centar, restorani sve će biti u ovom objektu na jednom mjestu – istakao je on.

U maju prošle godine Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je da se na ovaj projekat dugo čekalo.

– Nadam se da ćemo uskoro imati priliku da postavimo i kamen temljac i za neko optimalno vrime koje je potrebno da se izgradi biti i u prilici da otvorimo jedan od najlepših objekata u gradu – naveo je predsednik Republike Srpske.

Kako je kazao – grad dobija hotel koji dugo godina čeka, hotel koji će imati standard koji se prepoznaje u svetu i to će sigurno omogućiti prepoznatljivost Banje Luke.

-Hvala svima koji su doprineli da dođe do ovog trenutka – naveo je on.

Iz preduzeća Routing naveli su da objekat predstavlja iskorak u arhitektonskoj praksi ovog grada.

-Daljom izgradnjom hotelskog kompleksa uz izgradnju podrumske parking garaže stvoriće se uslovi za realizaciju regulacionim planom predviđenog rešenja proširenja samog Trga Krajine. Projektovano rešenje pružiće jednu novu sliku Trga kao okosnice društvenih dešavanja u našem gradu – rekli su iz ovog preduzeća.

Izvor: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare