JUTA: Putnici u inostranstvo moći će da se osiguraju u slučaju koronavirusa

Turisti koji putuju u inostranstvo na odmor moći će da kupe putno zdravstveno osiguranje u slučaju bolesti od virusa kovid-19, rekao je danas direktor agencije JUTA Aleksandar Seničić.

On je za Betu rekao da je na predlog JUTE jedna osiguravajuća kuća pripremila dve nove polise.

„Turisti koji putuju na odmor u inostranstvo moći će da doplate polisu putnog zdravstvenog osiguranja za slučaj potrebe da se testiraju ili leče od virusa kovid-19“, rekao je Seničić.

Dodao je da polisa osiguranje od korona virusa predvidja da se njome pokriju i troškovi transporta putnika koji se razboleo u zemlju ukoliko je to potrebno.

Seničić je rekao da će se alternativno, ukoliko lokalna regulativa ne dozvoljava testiranje i lečenje u privatnim klinikama, isplaćivati jednokratni iznos u gotovini, posredstvom firmi za transfer novca, kao pomoć zbog nastanka neplaniranih troškova putnika.

Osiguranje od bolesti kovida-19 ugovara se kao doplatak na osnovnu polisu i obezbedjuje fiksne iznose pokrića za usluge pružanja medicinske pomoći u slučaju bolesti.

Kako je objasnio Seničić, gosti koji odmor budu provodili u hotelima u Srbiji biće osigurani tako da u slučaju da se razbole i odu u izolaciju, nadoknadiće im se trošak za dane koje su izgubili od odmora, a to osiguranje će plaćati hoteli ili drugi turistički objekti koji ga ugovore.

Izvor: b92

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare