Još jedan hotel u Beogradu na prodaju

Kompanija DT Properties Novi Beograd oglasila je prodaju hotela Splendid, koji se nalazi u epicentru Beogradu, po početnoj ceni od 2,9 miliona evra, objavila je eKapija. Hotel se prodaje putem javnog nadmetanja, u paketu sa poslovnom zgradom, a javno nadmetanje zakazano je za 11. decembar.

DT Properties je kupio hotel Splendid takođe na javnom nadmetanju pre tri godine, za 278 miliona dinara (oko 2,35 miliona evra), prenosi eKapija. To je bila druga prodaja hotela u Ulici Dragoslava Jovanovića 5, jer je prva bila neuspešna, pa je objekat ponuđen po nižoj ceni.

Petospratni hotel ima ukupnu neto površinu od 1.145 kvadrata. Podigli su ga krojači Trifun Jovanović i Života Lazarević 1921. godine, da bi 1948. bio nacionalizovan. Hotel je prvi put posle toga bio privatizovan 2008. godine, ali je taj ugovor raskinut, piše eKapija.

Foto: Hotel Splendid nekad

Uz hotel se prodaje i prizemna zgrada poslovnih usluga koja se sastoji od magacina i dve kancelarije, površine 156 kvadrata, na adresi Dragoslava Jovanovića 7A i 7/1.

Kompanija DT Properties doo Novi Beograd, koja se bavi iznajmljivanjem i upravljanjem nekrentinama, prema podacima Agencije za privredne regsitre (APR), osnovana u novembru 2020. godine, prošlu godinu završila je sa gubitkom od 12,6 miliona dinara. Direktor kompanije je Dejan Erić.

Kompanija je u maju ove godine promenila poslovno ime DT Properties Beograd-Savski venac u DT Properties doo Beograd-Novi Beograd, vidi se u Rešenju APR o promeni registracionih podataka ove firme.

U Napomeni uz finansijski izveštaj za 2022. godinu navodi se da je vlasnik društva sa ograničenom odgovornošću DT Properties Beograd-Savski venac
kompanija Vantolija Holdings Limited sa Kipra, koja ima 100 odsto vlasništva kapitala.

Na kraju prošle godine (na dan 31. decembra 2022. godine) kao i na kraju  2021. godine, kompanija DT Properties nije imala zaposlenih radnika.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare