JEDINSTVENA PRILIKA ZA MATURANTE UGOSTITELJSKIH ŠKOLA

Ray Iunius i Uroš Urošević, predstavnici winsedswiss-a, u današnjem intervjuu razgovaraju sa nama o poslovanju kompanije i planovima za razvoj u Srbiji i regionu. Ovaj multidisciplinarni holding je na tržište Srbije ušao sa dugoročnim ciljem edukacije profesionalaca budućnosti u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva. Jednu od prvih prilika za sve one čiji je san usavršavanje upravo u ovim oblastima predstavlja Oradea Hospitality Management Academy (OHMA), koja je prvi edukativni centar winsedswiss grupe, a u planu je i otvaranje drugog edukativnog centra sa sedištem u Beogradu. Budućim polaznicima na raspolaganju su četiri različita programa, a prijave su otvorene do 6. septembra 2020. godine.

 

  1. Oradea Hospitality Management Academy je deo winsedswiss-a, možete li nam reći nešto više o winsedswiss grupi i samoj OHMA akademiji?

Kada se spoje tradicionalni švajcarski kvalitet i potencijal mladalačke odvažnosti, kao što je slučaj u partnerstvu između winsedswiss obrazovne grupe (WEG) i grada Oradee, najdinamičnijeg grada u Rumuniji, nastaju sjajne prilike za sve maturante srednjih ugostiteljskih škola. OHMA akademija će vrlo brzo postati simbol izvrsnosti u obrazovanju u sektoru ugostiteljstva. OHMA je otvorena za sve starije od 16 godina, koji žele da razviju industrijsku stručnost, kreativnost, emocionalnu inteligenciju, kritičko razmišljanje, ali i preduzetnički duh. VET by EHL (Vocational Education & Training by Ecole hotelière de Lausanne) program je najbolji kurs za postizanje izvrsnosti u ovom poslu, od vrhunskog kuvara, nasmejanog recepcionara, do veštog menadžera restorana ili eksperta u hotelskoj administraciji. OHMA je uspostavila partnerstva sa vodećim hotelima i restoranima kako bi polaznici u svakoj od karijera za koju se opredele, imali priliku da steknu iskustvo i potrebne veštine za pružanje usluga na najvišem nivou po međunarodnim standardima. Na taj način dobijaju priliku da postanu neki od najboljih stručnjaka u ugostiteljstvu, a sa stečenim nivoom obrazovanja nesumnjivo je da će im tokom razvoja karijere mnoga vrata biti širom otvorena. /R

Ray Iunius

 

  1. Spomenuli ste da je praksa odnosno primena usvojenog znanja, jednako bitna kao i teorija u ugostiteljstvu,šta je to što OHMA akademija nudi svojim polaznicima?

 

„Polazimo od principa švajcarskog sistema dualnog obrazovanja – da se znanje mora primenjivati. To znači da teorijski pojmovi moraju imati adekvatnu primenu u praksi, jednostavno – da  polaznici stečeno znanje mogu odmah da primene izvan učionice, u projektima van škole i što je još važnije, u poslovnom okruženju. Želimo da svojim ulaganjem u kvalitetno obrazovanje doprinesemo smanjenju nezaposlenosti u sektoru ugostiteljstva, koje je posledica krize nastale usled COVID pandemije. Uvereni smo da će partnerstvo sa jednim od najdinamičnijih gradova u Rumuniji biti primer korisne saradnje između javnog i privatnog sektora, jer imamo cilj da razvijemo ovaj pilot projekat na nacionalnom, ali i međunarodnom nivou.“

VET by EHL program razvijen je u Švajcarskoj i koncipiran tako da na moderan, tehnološki usmeren način pruži adekvatnu edukaciju mladim ugostiteljima. Na našoj akademiji polaznici će imati priliku da svoje znanje i veštine razvijaju u skladu sa prvoklasnim švajcarskim standardima,  što će ih učiniti najtraženijim profesionalcima u ovom oblasti./Ray

 

  1. U Srbiju ste doneli franšizu najpoznatije svetske hotelijerske škole Ecole hôtelière de Lausanne (EHL). – Vocational Education & Training (VET) program profesionalnog obrazovanja i obuke, pa nam recite kome je sve program namenjen i šta zainteresovani mogu da očekuju?

Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) je ambasador tradicionalnog švajcarskog ugostiteljstva i važi za pionira u obrazovanju u sektoru ugostiteljstva još od 1893. godine, sa preko 25.000 alumnija iz više od 120 zemalja širom sveta. EHL je prva svetska škola za menadžment u ugostiteljstvu koja pruža programe preddiplomskih i diplomskih studija.

VET by EHL nudi četiri vrste profesionalnih diploma u okviru studijskih programa: Culinary, Room division, Hotel administration i Food & Beverage Services. Svi oni koji žele kompletne stručne diplome VET by EHL programa proći će kroz tri nezavisna programa, svaki u trajanju od šest meseci: Foundation>Intermediate>Advanced. Svaki od navedenih programa vodi do sertifikata, a oni koji već imaju iskustva u ugostiteljstvu mogu da se prijave direktno za srednje ili napredne programe, bez prolaska kroz osnovni ili srednji program, priznavanjem ovog prethodnog iskustva kao dela diplome.

Svi predavači su iskusni profesionalci u industriji i sertifikovani od strane EHL Advisory Services da podučavaju i učestvuju u praktičnim i teorijskim aktivnostima obuke polaznika. Sertifikovani treneri obezbediće edukaciju koja će mladima pružiti izuzetne mogućnosti za vrhunski uspeh u karijeri i prvi korak ka novim poduhvatima u profesionalnom životu. /U

Uroš Urošević

  1. Moderno opremljeni kampus nalazi se u Rumuniji, na samo 250km udaljenosti od Srbije, koji su to benefiti koje nudi?

Kampus koledža „Partenie Cosma“ u Oradei potpuno je renoviran i uređen prema međunarodnim standardima i naravno ceo program je u skladu sa aktuelnim bezbednosnim merama. Okruženje je tako koncipirano da podstiče interakciju i neposrednu primenu teorijskih znanja stečenih u praksi u proizvodnim prostorima, kao što su kantina, restorani, recepcije, hotelske sobe i apartmani. Kampus pruža priliku polaznicima da znanje koje su stekli tokom programa primene u praksi, u idealnom okruženju, a pre nego što zakorače u ugostiteljsku industriju i započnu svoju profesionalnu karijeru. Kako se nastava odvija na engleskom jeziku, program pruža i idealnu priliku za njegovo profesionalno usavršavanje.

Po završetku 18 meseci intenzivne teorijske i praktične obuke u tri VET by EHL programa, diplomirani polaznici će imati potrebne kompetencije za zauzimanje stručnih pozicija u toj oblasti. Po završetku programa i dobijanjem VET by EHL međunarodno priznatih sertifikata i diploma, polaznici će otvoriti vrata fantastičnim profesionalnim mogućnostima, bilo gde u svetu. /U

 

  1. Jedna od karakteristika kompanije winsedswiss, a i Oradea Hospitality Management Academy je da nude programe celoživotnog učenja za sve polaznike, možete li nam reći šta to konkretno znači?

 

Jednom kada polaznici uđu u OHMA školu, oni postaju deo naše porodice i naših alumnija. Svi polaznici će biti korisnici integrisanih usluga koje pruža WEG (winsedswiss education group). Polaznici će dobiti profesionalno savetovanje od faze učenja do njihovog ulaska na tržište rada, identifikovanjem potencijalnih poslova i stažiranja.

 

Pozivamo sve zainteresovane maturante srednjih ugostiteljskih škola da za više informacija posete www.ohma.ro. Prijave su otvorene do 6. septembra 2020.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare