Jahorina: Omiljeno mesto turista ali i investitora

Letnja sezona 2020. godine, used pandemije, potpuno je drugačija od onih na koje smo do sada navikli. Mnogi su plažu zamenili planinom, a da sadržaja ne nedostaje na nekim od najlepših regionalnih planina, potvrdio je i direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić:
– Letnja sezona na Jahorini otvorena je krajem juna i već beleži odlične rezultate, ali i veliko interesovanje posetilaca. U prvim danima rada ostvareno je gotovo 4.000 vožnji, a promet je dostigao gotovo 30.000 KM (15.000 EUR), što je četiri puta više nego prošle godine. Jahorina je uz najduži planinski bob u regionu, panoramsku vožnju žičarom, letnje sankanje i Xraycer vožnje postala domaćin adrenalinskim atrakcijama Tower, Loopster i Skydive. Radi se o atrakcijama koje je moguće videti samo u velikim zabavnim parkovima poput Disneyland-a – kaže Ljevnaić.
Kako je istakao, najpopularnija na olimpijskoj lepotici ove godine je Vučkoland karta koja pruža celodnevnu zabavu za decu i odrasle, a podrazumeva korišćenje svih letnjih sadržaja, uključujući i nove adrenalinske atrakcije.
Nakon adrenalinskih iskustava, posetioci rado biraju odmor u Olimpijskom baru sa najkvalitetnijom hranom, najraznovrsnijom ponudom napitaka i velikom terasom sa pogledom na jezero. Za sve one koji ovog leta koriste sadržaje Olimpijskog centra Jahorina obezbeđen je popust od 30% na usluge Olimpijskog Bara.
Omiljeno mesto investitora
Osim ljubiteljima aktivnog odmora i prirode, Jahorina je postala jedno od omiljenih mesta i za investitore, koji sve češće odlučuju da ulažu novac upravo na ovoj olimpijskoj planini. Trenutno se na Jahorini grade novi objekti na 15 lokacija koje se prostiru na 96.200 m2 uključujući i rekonstrukciju hotela Rajska Dolina, a u narednom periodu u planu je započinjanje radova na još tri objekta.
Radi se o objektima veličine od 2.000 m2, pa sve do 75.000 m2 koji će obezbediti mnoga radna mesta za ljude iz celog regiona.
Uprkos velikim infrastrukturnim radovima i modernizaciji planinskog centra, Jahorina i je dalje zadržala svoj Olimpijski duh i posetioci često biraju šetnje planinskim stazama i užitak u neprevaziđenim panoramskim prizorima netaktnute prirode i pogledu na okolne planine.
U toku letnje sezone svi sadržaji ovog centra su u pogonu svakog dana od 10 do 17 sati. Svake subote je moguća i noćna vožnja šestosedom i planinskim bobom u terminu od 20 do 22 sata, što je novitet od ove sezone.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Zanimljivosti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare