Incentive putovanja – jedna od najatraktivnijih beneficija zaposlenih danas

Sta su incentive putovanja? Koliko su ona atraktivna u svetu, a koliko na domaćem tržištu? U kojoj meri se kompanije odlučuju na ovaj tip nagrade za svoje zaposlene? Pri kreiranju incentive putovanja da li je bitnija destinacija ili program?

Za razliku od ostalih vidova MICE turizma (Meetings, Conferences, Incentives, Events), incentive- podsticajna putovanja jesu izvanredan način da se zaposleni motivišu/ dobiju priznanje za svoj rad kroz jedinstven doživljaj personalizovano kreiranih programa putovanja.

Podsticajna putovanja sve više uzimaju maha iz godine u godinu, preko razvijenih država do regiona u kojima ovaj tip putovanja tek postaje trend velikih kompanija.  U proseku jedno putovanje traje dve noći i za to vreme kompanija finansira sve usluge tokom boravka.

Dok na nekim tržištima u razvoju poput Indije  podsticajna putovanja predstavljaju tražnju za  osnovnim uslugama poput transfera, smeštaja I obroka, u državama sa dugom turističkom tradicijom podsticajna putovanja predstavljaju pravi izazov I borbu medju prestonicama sveta u pogledu atraktivnosti i autentičnih doživljaja koje mogu da im ponude.

Kada kompanija odluči da organizuje putovanje za svoje zaposlene, u užem izboru analiziraju više različitih destinacija koje mogu da pruže različito iskustvo, medjutim odlučujući faktor pri izboru klijenta uvek je sadržaj aktivnosti programa koji odnese pobedu nad izborom destinacije.

Sa razvojem kongresne industrije, kriterijumi za ovaj tip putovanja sve više i više rastu, pogotovo sa socijalnim i kulturnim razvojem samih zaposlenih koji već imaju dugu tradiciju poslovnih putovanja širom sveta.

Visok nivo pružanja usluga na destinaciji je nešto što se danas podrazumeva dok je iskustvo u centru pažnje pri izboru incentive putovanja. Zaposleni jedne firme doživljavaju potpuno personalizovan doživljaj koji tokom svog privatnog boravka na izabranoj destinaciji ne bi bili u prilici da iskuse, što ovaj tip putovanja čini još atraktivnijim I poželjnijim.

Kompanije u Evropi, koje posluju u konkurentskim sektorima poput prehrambrene, automobilske, farmaceutske, IT industrije već dugi niz godina imaju trend podsticajnih putovanja  u poznate prestonice poput Pariza, Barselone, Rima, Beča, Berlina,  medjutim na mapi novootkrivenih destinacija Balkanske države dobijaju sve više na značaju.

Incoming agencije imaju za cilj da kreiraju što kreativniji program kako bi klijent uvideo autentičnost ponude koju destinacija pruža. Na tržištu već izgradjenih prepoznatljivih destinacija, Balkanske države zauzimaju poziciju nove Evrope nudeći nova I drugačija iskustva sa netaknutom prirodom, bogatom istorijom, srdačnom dobrodošlicom, dugom tradicijom I izuzetnim ukusima lokalnih specijaliteta.

Medjutim danas nije dovoljno samo imati kvalitet usluge I klasične turističke obilaske tokom boravka, već je od presudnog  značaja način na koji će zaposleni doživeti sve prednosti jedne destinacije ukombinovane u aktivnosti putem kojih će imati priliku da se osete kao lokalci i zaista dožive jednu destinaciju uživajući u svim čarima posebno kreiranog programa.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Blog

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare