Hyatt Regency podstiče promene u hotelijerstvu

Hyatt Regency Beograd, jedan od najluksuznijih hotela u prestonici, omiljen je odabir turista i poslovnih ljudi, koji žele da iskuse uslugu vrednu pet zvezdica.

Osim izuzetne lokacije na Novom Beogradu, savremenog smeštaja i usluge, ovaj hotel nudi priliku za uživanje u gastronomskim specijalitetima.

Za to je zadužen tim vhunskih kuvara u restoranu Metropolitan, na čelu sa glavnim kuvarom Milanom Čotrom. Spajajući srpsku i internacionalnu kuhinju, zadovoljavaju ukuse i onih probirljivih. Ovaj živahni prostor smešten je u glavnom lobiju. Savršen je za okupljanja sa prijateljima i porodicom. Privlačnog ambijenta, nudi pun doručak na bazi švedskog stola, kao i kontinentalni doručak, a la carte meni za ručak i večeru.

Metropolitan deo Mišelinovog vodiča za Srbiju

Posebno treba istaći da je restoran Metropolitan uvršten u Mišelinov (Michelin) vodič za Srbiju za 2024. godinu, koji ističe bogatu kuhinju Beograda. Kulinarska stručnost, kvalitet, raznovrsnost gastronomske ponude i izuzetna usluga tako su dobili priznanje.

Kako je navedeno, restoran se može pohvaliti pogodnom lokacijom za sve koji posećuju Beograd zbog posla i savršen je izbor za opuštajući obrok, uz odličnu uslugu. Na meniju se nalaze jela međunarodne kuhinje uz razne lokalne specijalitete. U Metropolitan specijalitete spada osso buco koji se kuva na laganoj vatri 12 sati, a moguće je uživati i u degustacionom meniju za dvoje.

– Uvrštavanje našeg Metropolitan restorana u Mišelinov vodič predstavlja veliku čast za naš tim, ali isto tako i izazov kako bismo doskočili svim savremenim gastronomskim trendovima – kažu u hotelu Hyatt Regency Beograd.

Foto: Hyatt Regency Beograd

Smanjenje otpada hrane kao ključna inicijativa

Hotel Hyatt Regency Beograd posvećen je smanjenju otpada hrane, što su potvrdili i kroz partnerstvo sa KITRO-om, vodećom švajcarskom kompanijom u upravljanju otpadom.

– Protekle godine smo se posvetili smanjenju otpada hrane kao ključnoj inicijativi, a sada koristimo održive prakse u našim kuhinjskim operacijama uz pomoć inovativnih rešenja, kojim možemo lakše da analiziramo podatke o upravljanju otpacima – kažu u hotelu Hyatt Regency Beograd.

Ističu da svojim primerom žele da podstaknu promene u hotelijerstvu, pa tako svakodnevno teže održivosti i odgovornom upravljanju resursima.

– Našom borbom, doprinosimo ne samo operativnoj efikasnosti unutar hotela, već i održivoj budućnosti. U saradnji sa kompanijom KITRO, trudimo se da oblikujemo hotelijersku industriju koja ceni ekološku svest i inovacije – navode u hotelu Hyatt Regency Beograd.

Dodaju da, vodeći računa o dobrobiti životinja, ne poslužuju peraja ajkula, koriste jaja iz slobodnog uzgoja i imaju lokalnog dobavljača mesa od crnog angusa.

Izvor: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare