Hrvatskoj raste popularnost na TripAdvisoru – Dubrovnik i Split na vrhu lestvice

Prema upravo dobijenim statističkim podacima o ponašanju i posetama korisnika portala TripAdvisor, jedne od najvećih specijalizovanih platformi za putovanja na svetu, Hrvatska se nalazi na vrhu popisa zemalja s ostvarenim najvećim rastom pretraživanja i popularnosti u prva četiri meseca ove godine.

Naime, popularnost ove zemlje porasla je za visokih 27%. Dodatna potvrda traženosti Hrvatske su gradovi – Dubrovnik, koji je zauzeo prvo mesto u kategoriji gradova sa rastom popularnosti od 46% i Split, koji se nalazi na odličnom drugom mestu sa rastom popularnosti od 41%.

– Ovo su odlični pokazatelji za hrvatski turizam, ako znamo da je na primer samo u aprilu više od 280 miliona svetskih putnika tražilo ključne turističke informacije preko TripAdvisora – prokomentarisao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Iza Hrvatske se, u kategoriji zemalja sa najvećim rastom popularnosti na TripAdvisoru u navedenom razdoblju, nalazi Slovenija sa rastom od 22%, Crna Gora sa rastom od 18%, Grčka sa rastom od 12% i Kipar sa rastom od 11%.

U kategoriji gradova, nakon Dubrovnika i Splita, najveći rast popularnosti beleže Salou u Španiji sa rastom od 39%, Aja Napa na Kipru i Marmaris u Turskoj sa rastom od 31%, pa španska Ibica sa 29%.

Dodajmo da je TripAdvisor dostupan na 49 tržišta širom sveta u 28 jezičkih varijanti, a njegove platforme sadrže više od 760 miliona komentara i mišljenja putnika i turista u vezi.

 

Izvor: seebiz.eu

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare