Hrvatski lanac Arena Hospitality Group preuzima beogradski hotel 88 Rooms

Pulski Arena Hospitality Group objavio je da je sklopio okvirni sporazum za sticanje hotela sa četiri zvezdice u Beogradu 88 Rooms, a vrednost transakcije iznosi 47 miliona kuna (oko 6,3 mil EUR).

– Arena Hospitality Group, putem svog zavisnog društva Sugarhill Investments B.V., sklopilo je okvirni ugovor s MK Aviation Services za sticanje hotela 88 Rooms, objekta sa četiri zvezdice u Beogradu. Završetak ove transakcije podložan je izvršenju određenih koraka i ispunjenju određenih uslova – navodi se u saopštenju.

Iz Arene navode da je 88 Rooms moderan hotel, smešten na odličnoj lokaciji u Takovskoj ulici, u blizini poslovne zone. Hotel, shodno imenu, raspolaže s 88 komfornih soba i apartmana uređenih po feng shui pravilima, a od ostalih sadržaja gostima je na raspolaganju bar, restoran, fitness dvorana, sobe za masažu te četiri sale za sastanke kapaciteta do 200 učesnika.

Arena Hospitality Group tom akvizicijom nastavlja širenje u inostranstvu, nakon već uhodanog biznis modela upravljanja sa sedam internacionalnih hotela u Berlinu, Nirnbergu, Kelnu i Budimpešti.

Predsednik Uprave Arena Hospitality Group Reuel Slonim ističe kako grupa nastavlja širenje poslovanja na nova područja u velikim gradovima regije srednje i istočne Evrope.

– Ovim ulaskom na novo tržište i jačanjem portfelja hotela koji posluju tokom cele godine omogućavamo dodatni rast vrednosti grupe, ujedno stvarajući dodatnu dugoročnu vrednost za naše goste i naše deoničare. Ovakvim potezima ubrzano menjamo postojeće poslovanje visoke sezonalnosti i prerastamo u dinamičnu, međunarodnu hotelsku grupaciju sa celogodišnjim poslovanjem – naglasio je Slonim.

Očekuje se da će uslovi potrebni za dovršetak transakcije biti ispunjeni do kraja ove godine, posle čega će hotel 88 Rooms postati deo porfelja Arena Hospitality Group i nastaviti poslovanje pod brendom Arena Hotels&Apartments, te pod novim imenom Arena Hotel 88.

Vrednost transakcije iznosi 47 miliona kuna, što zajedno sa celokupnim investicionim ciklusom započetim posle javne ponude sredinom 2017. godine prelazi 500 miliona kuna, ističu iz Arene.

– Više od pola milijardi kuna investicija nakon javne ponude je u toku, počevši ulaganjem od 70 miliona kuna u prvi hrvatski luksuzni glamping rizort Arena One 99 Glamping u Pomeru, trenutne investicije od 128 miliona kuna u kamp Arena Kažela u Medulinu, 53 miliona kuna ulaže se u obnovu hotela Art’otel Berlin Kudamm u Berlinu, 60 miliona kuna u obnovu turističkog naselja Verudela Beach u Puli i 190 miliona kuna u kompletnu rekonstrukciju hotela Brioni u Puli, koji će nositi brand Park Plaza, te ga pozicionirati među najbolje hotele tog hotelskog lanca – zaključio je Slonim.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Booking.com

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare