Hotel u Hrvatskoj prodaje se za 1 kunu, odnosno za 15 dinara

Nakon što se u tri kruga javne licitacije niko nije javio kao kupac hotela Zrmanja u Obrovcu, 14. januara krenuo je četvrti krug, i to sa početnom cenom od samo jedne kune (0,13 EUR odnosno 15 dinara), ali ovog puta će se u nadmetanje uključiti sam Grad Obrovac, koji je za objekat spreman da ponudi i do 2 miliona kuna kuna (oko 270.000 EUR).
Radi se o malom hotelu, koji je svojevremeno imao tri zvezdice, 27 soba i dva apartmana, a smešten je na samoj obali reke Zrmanje, u centru Obrovca. Ukupna površina objekta je 1.508 m2, na tri etaže, i imao je ugostiteljski objekat s terasom i konferencijsku dvoranu za oko 80 ljudi, piše Poslovni.hr.
Objekat je kompanija Zrmanja Velebit poslednji put obnovila 2008. godine, a kako je hotel bio nerentabilan, uskoro su krenuli prvi oglasi za njegovu prodaju i prenamenu, s jednom od varijanti otvaranja doma za penzionere. Objekat se 2011. prodavao za 10 miliona kuna, a pre godinu dana za 100 EUR.
Zrmanja Velebit je 2017. godine završila u stečaju, i na nekretninama dužnika upisano je pravo hipoteke u korist PBZ-a, pa je hotel završio na aukciji Fine.
Procena vrednosti nekretnine iznosi 6,3 miliona kuna (845.000 EUR), ona se u prvom krugu prodavala po početnoj ceni od tri četvrtine utvrđene vrednosti. Na drugoj licitaciji krajem novembra 2019. cena je pala na 1,59 miliona kuna, a u trećem krugu prodavala se po 1,6 miliona kuna, ali nije bilo zainteresovanih, navodi Poslovni.hr.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare