Hotel „Podrinje“ u novom ruhu

Kineska kompanija „Estate Glory” uložila je oko 7 miliona evra u kupovinu i rekonstrukciju hotela „Podrinje“, čime je Banja Koviljača vraćena na mapu najatraktivnijih turističkih destinacija Srbije

Ulagač u Banji Koviljači je kineska kompanija „Estate Glory” u kojoj 80 odsto udela ima ”Minth Holdings limited”, a vlasnik 20 odsto je „Long Glory Trading Limited”. Kompanija kroz investiciju vrednu 20 miliona evra pored obnove hotela „Podrinje”, najavila je i izgradnju novog, luksuznog  hotela čije se otvaranje očekuje 2026. godine. Drugi hotel će posedovati  80 smeštajnih jedinica, biće izgrađen i opremljen po najsavremenijim standardima, dok će sadržati više gastronomskih jedinica, restorana, terasa, kongresni centar, SPA centar sa bazenom, saunom.

Renovirani hotel se nalazi na obodu Podrinjskog regiona u jednoj od najlepših banja u Srbiji.

Hotel „Podrinje“ obuhvata 43 moderno opremljene smeštajne jedinice, salu za sastanke i konferencije, igraonicu, restoran i kafe-bar, kao i spa sadržaje – parno kupatilo, finsku saunu, slanu sobu, bazen. Za planiranje i unapređene sadržaja hotela angažovani su timovi dizajnera i arhitekata kako iz Srbije, tako i Kine.

Foto: Hotel Podrinje

“Banju danas poseti oko 200 hiljada turista na godišnjem nivou.

Banja Koviljača jedna od najlepših banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju šumovite planine Gučevo i reke Drine, jedna je od najdužih i vodom najbogatijih reka Balkana.

Istorijat Banje Koviljače je jako bogat i datira jos iz perioda Ilira, starih Rimljana, Turaka, pa sve do danasnjih dana. Tokom 20-ih i 30-ih godina 20 veka banja postaje ne samo banjsko lečilište, već i mondensko stajalište. U tom periodu izgrađeni su luksuzni hoteli i vile, a lepo je uređen i park koji povezuje sve banjske objekte u jednu celinu. Predivne staze za šetanje, kao i senovite trim staze planine Gučevo, čine posebni ugođaj za rekreativce. Gledajuci čari podrinjske lepotice rečima je tesno, a mislima široko.

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vuk
Vuk
4 months ago

Direktorka Slađana, to je žena koja pomera planine!