Hotel Borovi u Sjenici dobitnik nagrade “Prizma – za novi kvalitet u turizmu”

Hotel Borovi u Sjenici dobitnik je prestižne nagrade “Prizma – za novi kvalitet u turizmu 2023” koja se već tradicionalno dodeljuje na Beogradskom turističkom i MICE forumu.

Foto: Booking

Ovo priznanje je ustanovljeno pre više od četvrt veka, odnosno 1997. godine, kada je redakcija magazina “Turistička prizma” pokrenula akciju kojom nagrađuje najbolje u turizmu prvo na prostorima bivše Jugoslavije, a zatim i u zemljama regiona, u Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Albaniji.

Cilj nagrade je da doprinese podizanju nivoa turističkih usluga i podstakne i nagradi inovativnost u turističkoj privredi. Specifičnost ove akcije je da je vode turistički novinari iz zemalja regiona, kao dobri poznavaoci dešavanja na terenu. Naime, novinari članovi žirija su jedini predlagači i donosioci odluka o nagrađenima, a Prizma se dodeljuje u 12 kategorija.

U ime hotela “Borovi” nagradu je primila generalna direktorka hotela Minela Hadžović. Hotel Borovi se ovim prestižnim priznanjem izdvojio među mnogobrojnim hotelima regiona kao hotel koji kontinuirano radi na podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Foto: Booking

Nagrade u vidu statua koje simbolizuju zarotiranu prizmu u prostoru i povelja zvanično su uručeni dobitnicima na Beogradskom turističkom & MICE forumu održanomu novembru na Beogradskom sajmu.

Međunarodni novinarski žiri je ove godine dodelio deset priznanja u različitim kategorijama. Pored hotela Borovi, dobitnici nagrade Prizma za 2023. godinu su: Turistička organizacija grada Novog Sada, Turistička organizacija opštine Kotor, Turistička zajednica kantona Sarajevo, Turistička organizacija Kučevo, Daruvarske toplice (Hrvatska), Biograd na moru (Hrvatska), hotel „Jelena“ Banja Luka (BIH), hotel „Rozka“ Krvavec (Slovenija) i Info center SOS Proteus Kranj (Slovenija).

Foto: Booking

O hotelu “Borovi” u Sjenici

Hotel Borovi, nekadašnji hotel Borići, najveća je investicija u Sjenici u poslednjih nekoliko godina. Potpuno je renoviran u skladu sa svetskim standardima za hotele visoke kategorije.

Jedan deo hotela je renovirani deo nekadašnjeg hotela Borići, dok je drugi deo novoizgrađen. U zavisnosti od toga da li su smešteni u starom (renoviranom) ili novom delu hotela, gosti mogu biti u dvokrevetnim sobama, deluks sobama ili apartmanima, u sobama sa terasom ili bez terase, sa pogledom na borovu šumu ili na jezero. Od 157 soba koliko hotel poseduje, naći će se nešto za svačiji ukus.

U hotelu se svojom veličinom i uređenošću posebno izdvaja Wellness&Spa, prostor za uživanje.

Hotel je posebno prilagođen poslovnim ljudima i poseduje manju i veću kongresnu salu. Velika kongresna sala ima 400 mesta i kompletnu savremenu zvučnu i video opremu. Hotel ima i svadbeni salon za 500 plus 200 zvanica na galeriji. Hotel Borovi je jedan od prvih halal friendly hotela u Srbiji i regionu.

Foto: Booking

Izvor: Hores

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare