Hospitality Rising Stars- Sofija Pantić

Sofija Pantić- MICE Sales specialist

 

 1. Zašto si odabrala hotelijerstvo kao svoju karijeru?

  Raditi u hotelu i baviti se hotelijerstvom je došlo sasvim spontano i neočekivano. Dinamičnost posla i konstantan rad i komunikacija sa gostima/klijentima i kolegama je nešto što me privlači i samim tim veoma ispunjava. Pružiti dobru uslugu i biti ambasador dobre usluge za mene predstavlja zadovoljstvo.

 2. Koje veštine smatraš ključnim za uspeh u ovoj industriji?

  Veštine koje smatram ključnim za uspeh u ovoj industriji su Komunikativnost, fleksibilnost, timski rad i proaktivnost.

 3. Da li imaš mentora u svom putovanju kroz hotelijerstvo i kako ti je ta podrška pomogla?

  Kako sam nakon samo par meseci od upisane prve godine studija počela da radim u hotelu na veoma odgovornoj i zahtevnoj poziciji, nesebična podrška, poverenje i pomoć od kolega je nešto što meni daje vetar u ledja i što me je podstaklo da se usavršavam.
  Smatram da sam bazu i veštine u komunikaciji, prezentovanju destinacije, kulture i hotelijerstva kao grane privrede naučila u srednjoj Ugostiteljsko-turističkoj školi na Zelenom Vencu gde sada te veštine i znanja stičem i usavršavam na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum. Za svoje mentore u akademskom sticanju znanja smatram svoje profesore iz srednje škole i fakulteta.
  Kada govorimo o praktičnom delu – tu su moje kolege iz kancelarije na čelu sa direktorom prodaje hotela Mona Plaza Nikolom Velenderićem. Znanje i veštine koje sam naučila u praktičnom delu od njih su nemerljive i volela bih da i ja jednog dana mogu svojim budućim kolegama preneti ono što sam ja naučila od svojih kolega koji su vrlo profesionalni i posvećeni svom poslu.

 1. Da li imaš omiljeni trenutak ili iskustvo koje ti je posebno dragoceno u tvom radu u hotelijerstvu?

  Ima zaista dosta omiljenih i dragocenih trenutaka koji su ostavili trag u meni, ali bih izdvojila svoju prvu poslatu ponudu i organizaciju dogadjaja u hotelu Mona Plaza. Ne bih volela da ne spomenem, ali odnos koji imam sa svojim kolegama iz kancelarije je poseban – pun nesebične podrške, razumevanja i zaista se držimo kao jedna mala porodica.

 2. Šta ti najviše prija u radu u hotelijersvu i šta te motiviše da nastaviš unapređivati svoje veštine?

  Najviše mi prija rad sa ljudima i što ni jedan dan u hotelu nije isti, već potpuno različit i dinamičan. Zadovoljstvo gostiju nakon i u toku pružanja usluge je nemerljiv i sama pomisao da gosti odlaze zadovoljni i vraćaju se nakon nekog vremena kod nas je rezultat naše dobro pružene usluge.

 3. Ako bi mogla da promeniš jednu stvar u industriji hotelijerstva, šta bi to bilo?

  Ne bih ništa promenila, jer smatram da je hotelijerstvo kao takvo jedinstveno samo po sebi i upravo ta njegova jedinstvenost je čini posebnom.

 4. Da li imaš neki savet ili inspirativnu priču koju bi podelila s mladim ljudima koji razmišljaju o ulasku u ovu industriju?

  Ovde bih citirala svoju omiljenu rečenicu koja mene pokreće i koja mi daje podstrek da se neprestano usavršavam i trudim da budem još bolja u pozivu koji sam odabrala, jer je hotelijerstvo grana privrede koja se neprestano menja i potreba za usavršavanjem i prisutnošću u svim dešavanjima je ključ.
  „Odavno sam zapazila da uspešni ljudi retko sede i čekaju da im se stvari dešavaju. Oni izađu i dese se stvarima.“
  Dođite da zajedno stvaramo i postavljamo nove standarde i da budemo ambasadori dobre usluge.

 5. Koja je tvoja omiljena destinacija za odmor i kako voliš provoditi slobodno vreme kad nisi na poslu?

  Omiljena destinacija za odmor je mesto gde je moja porodica i gde osećam mir, bilo to na moru, planini ili na selu.
  Kako sam ujedno i student treće godine Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum, moje slobodno vreme je minimalno, jer uglavnom svo slobodno vreme usmeravam na pripremu gradiva za kolokvijume i ispite – ali kada ipak ostane i tračak slobodnog vremena, volim da ga provedem sa svojim najmilijima.

 6. Koji je tvoj najsmešniji trenutak ili anegdota iz tvoje karijere u hotelijerstvu?

  Ne mogu reći da je najsmešniji ali da, navodi na smeh. Verujem da svi poznajete onaj uzbudljiv osećaj kada Vam se pojave leptirići u stomaku i pocrvenite svaki put kada ugledate i prozborite po koju reč s kolegom koji Vam se dopada. Tako su se i meni pojavili leptirići u stomaku svaki put kada sam bila u Filipovoj blizini.

 7. Ako bi mogla da večeraš s bilo kojom poznatom ličnošću, ko bi to bio i zašto?

  Bio bi to Novak Đoković. Svi mi volimo Noleta i verujem da nam je svima želja da makar i jedan minut provedemo u razgovoru s njim. Novaka veoma cenim i poštujem kao ličnost i sve vrednosti koje on predstavlja – porodične i liderske. Od njega sam naučila da budem posvećena u svemu što radim i da verujem u sebe.

 

4.2 5 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare