Guča dobija luksuzni turistički kompleks sa wellnes i spa centrom – Rekonstruiše se hotel Nordic, vrednost investicije 2 mil EUR (FOTO)

Hotel Nordic, nekada Zlatna truba u Guči, čija rekonstrukcija je nedavno otpočela, osim modernog izgleda dobiće i nove smeštajne kapacitete, restoran, a u planu je i izgradnja wellnes i spa centra. Investitor, kompanija Ocean Rental iz Ivanjice u radove će uložiti oko 2 mil EUR.
– Radovima je obuhvaćena kompletna rekonstrukcija hotela čime ćemo pored postoječeg sadržaja i broja soba, dobiti još 15 apartmana, a kapacitet smeštaja biće povećan sa 130 na 180 ležajeva – kažu za eKapiju iz uprave hotela.
Sadašnjim radovima je obuhvaćena i izgradnja novog a-la carte restorana sa internacionalnom kuhinjom, ali će poseban akcenat biti stavljen na domaću kuhinju karakterističnu za ovaj kraj, pod palicom šefa kuhinje-Bobija Vulovića.
Izgradnja ovog restorana predstavlja prvu fazu adaptacije i ujedno i nov sadržaj hotela.

Foto: Hotel Nordic Guča

– U toku 2021. u planu je izgradnja wellnes i spa centra. Projektna dokumentacija je završena i čim uslovi dozvole krećemo sa izgradnjom. Hotelska ponuda će biti obogaćena modernim zatvorenim bazenom, saunom i parnim kupatilom. Bićemo u mogućnosti da odgovorimo na zahteve svim gostima koji će pored sadržaja koje nudimo (sportsko-rekreativni centar, otvoreni olimpijski bazen i dva fudbalska terena) moći da uživaju u našoj spa i relax zoni – ističu za naš portal.
Izvođač radova je firma Domtera doo Ivanjica, a projekat spoljnog enterijera radila je Domtera projekt inžinjering.
Završetak radova prve faze planiran je za kraj 2021, a proširenje smeštajnih kapaciteta i nadogradnja za 2022.
Od prve kafane do modernog hotela
Hotel je izgrađen po projektu arhitekte Mihajila Mitrovića 1981. godine na mestu stare kafane Orient koja je bila najstarija kafana kako u Guči tako i Dragačevu. Hotel nije zadržao ime po prvobitnoj kafani već je simbolično dobio ime Zlatna truba, jer se nalazi u srcu Dragačeva, Guči, prestonici trube.
Odlaskom u stečaj firme koja je gazdovala hotelom Euroturs, 2014. godine hotel kupuje norveško-srpski konzorcijum i daje ime hotelu Nordic. Hotel počinje sa radom 2015. godine.
Vlasnička struktura u hotelu se menja 2020. godine i tada počinju ulaganja novog vlasnika firme Ocean Rental iz Ivanjice. Hotelom rukovodi iskusni tim na čelu sa Bilijem Vulovićem.
Hotel poseduje dve event sale koje mogu da budu i kongresne sale za organizaciju seminara i team building-a, kao i za sve vrste proslava.
Izvor:eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare