Gradi se hotel Vrnjačke terme – Kompleks sa 8 bazena, nekoliko restorana i terenom za mini-golf biće otvoren 2021.

Vrnjačka Banja do kraja avgusta 2021. godine biće bogatija za novi hotel Vrnjačke terme u čiju je gradnju uloženo 7.347.000 EUR, kažu za eKapiju iz kompanije Gile Gas, koja je investitor ovog projekta.
Gradnja Vrnjačkih termi, površine 16.261 m2 počela je krajem oktobra 2018. godine, a predviđeno je da hotel sadrži 65 soba, 15 apartmana i jedan rezidencijalnii apartman, odnosno ukupno 160 ležaja.
– Od dodatnog sadržaja planira se pet zatvorenih i tri otvorena bazena sa mineralnom vodom, wellness i spa centar, mala i velika kongresna sala za 110 i 30 mesta, nekoliko restorana i lobi bar, teretana, bioskop, koncertni amfiteatar, dečja igraonica, bilijar, mini golf na otvorenom, 12 garažnih mesta, veliki hotelski park – kažu iz kompanije.
Arhitektosnko rešenje izradio je Projektni biro TS Arhitektura, a građevinske radove izvodi firma Nikolić iz Vrnjačke Banje.
– VS Energy iz Vrnjačke Banje radi betonažu, Lijena kom obavlja nadzor radova vezanih za vodovod. Tehnograd inženjering iz Kraljeva nam je dobavljač za gvožđe, a Termovent Kraljevo zadužen je za grejanje, dok firma Katić izvodi električarske radove – kažu iz kompanije Gile Gas.
Oprema je, kako navode iz uvoza, firmi Polgun i Nozbart iz Turske.
Vrnjačke terme će po otvaranju zaposliti 70 radnika.
Kompanija Gile Gas vlasnik je i RUC Ždrela – Mlavske terme, jedinstvenog wellness centra u Srbiji koji radi preko cele godine. Sastoji se od akva parka sa dnevnim i noćnim kupanjem u toplim i termalnim vodama temperature od 30 do 40 stepeni hotela sa preko 50 soba. Akva park raspolaže sa dva zatvorena i četiri otvorena bazena.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare