Grad Prijedor odobrio gradnju turističkog kompleksa na Kozari – U planu butik hotel, bungalovi, sportski tereni

Usvajanjem Plana parcelacije za lokaciju Rastičani u okviru Nacionalnog parka Kozara, gradske vlasti Prijedora odobrile su izgradnju novog turističkog kompleksa na planini Kozari, na više od deset hektara u blizini memorijalne zone Mrakovica, prenosi portal Sarajevo-construction.

U skladu sa režimom zaštite trećeg stepena, predviđeni su izgradnja butik hotela sa tri do pet zvezdica sa bungalovima, te smeštajnih kapaciteta s pratećim sadržajima za zdravstveni turizam, koji će, takođe, činiti centralni objekat i bungalovi, kao i izgradnja otvorenih sportskih terena, dečijih igrališta, saobraćajnica, parkinga i biciklističkih, pešačkih i trim-staza.

– S obzirom na to da je reč o novom izletištu, sve aktivnosti projektovanja i izgradnje sadržaja treba da obezbede jedinstven i prepoznatljiv vizuelni identitet koji će se ogledati u prepoznatljivom oblikovnom stilu i izboru materijala kako za izgradnju objekta, tako i za spoljašnje uređenje – navodi se u Planu.

Potencijali lokaliteta Rastičani su atraktivan prirodni ambijent sa otvorenim pogledom prema Goloj planini, nadmorska visina od 660 do 760 metara koja pruža pogodnosti planinske klime u različitim godišnjim dobima, te raznolika vegetacija crnogorične i bjelogorične šume koja pogoduje različitim rekreativnim aktivnostima.

Izgradnju kompleksa sportsko-rekreativnog i zdravstvenog turizma inicirao je investitor Duško Saganović iz Rasavaca, kod Prijedora.

Elaborat je izradio Zavod za izgradnju Grada Prijedora u skladu sa Prostornim planom područja posebne namene Nacionalni park Kozara kao strateškim dokumentom, a saglasnost je dalo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Izvor: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare