Funkcionalna hrana kao važna karika u razvoju hotelijerstva

Optimalna, zdrava ishrana je oblast u koju se poslednjih decenija u razvijenim zemljama znatno ulaže. Pristupi su različiti, ali se svi baziraju na poljoprivrednoj proizvodnji bez pesticida i herbicida. Srbija se tradicionalno povezuje sa proizvodnjom zdrave hrane ali je, sa druge strane, potrebno uložiti dodatne napore da svoj status očuvamo, unapredimo i ispromovišemo van granica naše zemlje.

Mnoge domaće firme, a posebno mala preduzeća, prepoznale su svoju ulogu u ovom procesu, i sve je veća ponuda prehrambenih proizvoda premium kvaliteta. Prepoznavši značaj primarne poljoprivredne proizvodnje za zdravu ishranu, kompanija Bio Marni je odlučila da ujedini stečena znanja i iskustva u cilju stvaranja zelene platforme za proizvodnju zdravih proizvoda koji će svojim kvalitetom osvojiti svoje mesto u Srbiji i izvan njenih granica.

Deo vizije kompanije je podizanje svesti malih proizvođača o značaju organske proizvodnje i njihovo uključivanje u sistem koji bi im omogućio plasman, a misija kompanije je očuvanje životne sredine primenom organskih principa u gajenju, izbacivanjem plastike, primenom politike “bez otpada” i upotrebom obnovljivih izvora energije. Značajan deo asortimana, namazi i prelivi tj salse od voća sa dodacima poput meda, crne čokolade i ljutih papričica, kreiran je tako da nađe svoje mesto u sferama hotelijerstva i ugostiteljstva.

Posebna pažnja posvećena je dizajnu, gde se izdvajaju kolekcije sa tri mala staklena pakovanja od 30 ml, grupisana prema ukusima u pakete. Ukusi su kreirani tako da odgovaraju tradiconalnim, poput kajsija i šljiva, ali i da odgovaraju savremenim tendencijama ka zdravoj hrani bez dodatog šećera ili sa smanjenom upotrebom šećera. Svi Bio Marni proizvodi su 100% prirodni, bez aditiva i GMO, proizvedeni u sistemu menadžmenta bezbednošću hrane ISO 22000.

Zdravi namazi imaju primene uz doručak ili večeru, dok delikatesne, slatko-ljute salse mogu poslužiti kao preliv preko sireva i mesa. Salsom od šljive sa aronijom možete preliti i dezerte poput sladoleda, pita i kolača. Izdvojte se svojom ponudom namaza i salsi sa dodatkom aronije koja je sada sve zastupljenija zbog svojih izuzetnih, lekovitih svojstva. Smatramo da će u sektoru hotelijerstva, koje je značajne gubitke pretrpelo tokom pandemije, upotreba zdrave, funkcionalne hrane imati sve jaču ulogu, a sada je pravi trenutak da se kreiraju novi jelovnici i nove navike. Bio Marni je spreman da bude partner svima koji preferiraju zdravu ishanu.

Promo tekst

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Blog

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare