Fijakeri u Beču dostavljaju besplatne obroke građanima

Bečki fijakeri ipak nisu utihnuli – u saradnji sa hotelom „Intercontinental“ dostavljaju besplatne obroke građanima kako navodi Eurocomm-PR. 

Iako su hoteli i drugi ugostiteljski objekti u Austriji trenutno zatvoreni, osoblje hotela „Intercontinental“ u Beču se angažovalo u doba krize. U saradnji sa „Bečkim fijakerima“ organizovana je svakodnevna priprema hrane i dostava 250 gratis obroka građanima Beča.

Svaki fijakerista dostavlja hranu na oko petnaest adresa dnevno, a oduševljenje građana koji čekaju na obrok je veliko. „Hotel postoji već 50 godina i mi smo institucija koja je i sama deo Beča“, izjavila je direktorka hotela Brigite Tratner. Ova akcija je dobra i za konje, budući da je životinjama potrebna vežba i kretanje.

Pored hotelskog tima u kampanji učestvuju – udruženje „Bečki fijakeri“, firma „Caritas“ iz koje dolazi najveći broj dobrovoljaca za dostavu hrane, preduzeće „Mjam“ koje je obezbedilo termo-rančeve, taksi vozila „40100“ koja pružaju podršku u dostavi kao i potpredsednik jedne logističke firme, Georg Gregori, koji dobrovoljno osmišljava optimalne rute za dostavu koristeći besplatan softver firme „gb consite“.

Kampanja bi trebalo da traje do 13. aprila 2020. godine. Postoji mogućnost da se akcija produži, kažu organizatori. Volonteri mogu da se prijave svakog dana do 17 časova, ukoliko žele da učestvuju u akciji.

 

Izvor: Eurocomm.PR

Fotografija:  Eurocomm.PR

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Zanimljivosti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare