EU uvodi turistički korona pasoš

Ministri turizma zemalja članica Evropske unije dogovorili su na današnjoj video-konferenciji izradu zajedničkog dokumenta za putovanja koji bi važio za sve zemlje članice.
Tema zasedanja bila je stanje u evropskom turizmu, uticaj i mere i uslovi za dolazak turista. Hrvatski ministar turizma Gari Kapeli izjavio je da se taj dokument, koji su prozvali korona-pasošem, odnosi na zdravstveni, odnosno bezbednosni deo protokola za putovanja.
Kako prenosi HTV, Kapeli je rekao da je dogovoreno da mora postojati zajednički plan izlaska iz krize, bez obzira na pojedinačne situacije u zemljama.
– Turizam čini 10 do 11% BDP Evropske unije i zapošljava 12% ukupno zaposlenih. On je ključan za jačanje i za spasavanje nacionalnih ekonomija – naglasio je Kapeli, navodeći primere Hrvatske, Italije, Španije i Grčke.
On je, na pitanje novinara o mogućnosti uspostavljanja koridora za saobraćaj turista, rekao da će se to dogovoriti do kraja maja, ako ne na zajedničkom delu, onda bilateralno sa zainteresovanim zemljama.
– Zasad već imamo respektabilan broj zemalja koje su zainteresovane – rekao je Kapeli.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare