Država pomaže hotelijere do 7.000 EUR po novom radnom mestu – Subvencije za investicije od 2 mil EUR i zapošljavanje 70 novih radnika

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi privlačenja direktnih ulaganja u sektoru usluga hotelskog smeštaja. Sredstva se mogu dodeliti za investicione projekte u sektoru usluga hotelskog smeštaja čija je minimalna vrednost 2 mil EUR i kojima se obezbeđuje zapošljavanje najmanje 70 novih zaposlenih na neodređeno vreme.
Sredstva se dodeljuju pod sledećim uslovima:
– Da se direktno ulaganje održi na istoj lokaciji u jedinici lokalne samouprave u periodu od najmanje pet godina nakon realizacije investicionog projekta za velika privredna društva, ili najmanje tri godine za mala i srednja privredna društva
– Da se dostignuti broj zaposlenih nakon realizacije investicionog projekta ne smanjuje u periodu od pet godina za velika privredna društva ili tri godine za mala i srednja privredna društva.
U zavisnosti od toga kojoj grupi prema stepenu razvijenosti pripada lokalna samouprava, država dodeljuje subvencije od 3.000 EUR do 7.000 EUR po novootvorenom radnom mestu.
Korisnik sredstava je dužan da za realizaciju investicionog projekta obezbedi učešće od najmanje 25% opravdanih troškova iz sopstvenih sredstava ili iz drugih izvora koji ne sadrže državnu pomoć.
Rok za realizaciju projekta i zapošljavanje novih zaposlenih je do tri godine od dana podnošenja prijave za dodelu sredstava, a koji se nakon zaključenja ugovora o dodeli sredstava podsticaja može produžiti najviše do pet godina.
Za ulaganja od posebnog značaja, rok za realizaciju investicionog projekta i zapošljavanje novih zaposlenih je do deset godina od dana podnošenja prijave za dodelu sredstava.
Odluka Vlade stupila je na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku 10. maja 2019. godine.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare