Država će subvencionisati gradnju hotela

U narednih nekoliko dana Vlada Srbije doneće Uredbu o subvencionisanju izgradnje novih hotela ili proširenju postojećih, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

Mali je, obilazeći gradilište u Surčinu na kome su započeti pripremni radovi na izgradnji objekata i infrastrukture za specijalizovanu izložbu EXPO 2027, precizirao da će država subvencionisati do 20% vrednosti investicije u hotele 3, 4. i 5. kategorije sa 3, 4 ili 5 zvezdica.

Foto: Ministarstvo Finansija

Želimo da stimulišemo vlasnike postojećih hotela da se proširuju ili da izgrađuju nove hotelske kapacitete, trebaće nam hiljade novih kreveta i soba u Beogradu i Srbiji kako bismo podmirili potrebe EXPO-a – rekao je Mali, a saopštilo je resorno ministastvo.

Prema njegovim rečima, u Srčinu „niče jedan potpuno novi grad“.

– Danas smo na gradilištu na kome se gradi novi EXPO, Nacionalni fudbalski stadion i 1.500 novih stanova. Planski, ovde je pokriveno 247 hektara zemlje, a na 130 hektara teku pripremni radovi. Ovo su ogromni radovi, ogroman broj mašina i ljudi – rekao je Mali na gradilištu.

Naš glavni grad odneo je pobedu u konkurenciji pet gradova i to sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“.

Srbija, je prvi put na Svetskoj izložbi učestvovala pre 136 godina, a prošle godine u Dubaiju se predstavila u najvećem paviljonu do tada, na 2.000 kvadratnih metara, koji je specijalno izgrađen za tu priliku. Kroz više od 150 manifestacija za šest meseci naša zemlja je tada predstavila svoje inovacije, tradiciju, privredne potencijale, turističku ponudu, kao i kreativne stvaraoce i naučnike koji su ostavili trag u istoriji, ali i one koji stvaraju danas.

Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare