Dragan Nikolić i Milena Dravić dobijaju kutak na Vračaru – Uskoro raspisivanje tendera za rekonstrukciju osam skverova u Beogradu

Grad Beograd će do kraja sledeće nedelje raspisati konkurs za rekonstrukciju osam skverova, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u Beogradskoj hronici.

– Jedan od njih je skver na uglu Cara Nikolaja i Mileševske ulice, gde ćemo raspisati konkurs i za izradu skulpture „Obraz uz obraz“, a koja će predstavljati Milenu Dravić i Dragana Nikolića. Milena Dravić nažalost još ne može da dobije skver po njenom imenu zato što treba da prođe tri godine od njene smrti. Dragan Nikolić pak može, ali pošto njih dvoje ne treba razdvajati ni u smrti, oni će i na taj način simbolično biti zajedno i to će biti jedan od prelepih skverova – kazao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je istakao i da će se urediti skver na uglu Tadeuša Košćuška i Strahinjića bana, kao i drugi na atraktivnim gradskim lokacijama.

– Biće tu i skver na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog kod Kalenić pijace, na uglu Balkanske i Gavrila Principa, u ulici Milovana Milovanovića kod hotela Astorija, u Ulici kraljevića Marka koja će postati pešačka zona, Palilulska pijaca sa okolnim ulicama, kao i skver na uglu Birčaninove i Bulevara oslobođenja. Tender se raspisuje za projektovanje i izvođenje, a svi radovi trebalo bi da budu završeni do proleća iduće godine, kada ćemo dobiti osam novih skverova. Sada smo uredili i deo od Strahinjića bana od Francuske prema Skadarskoj ulici.

Izvor: eKapija

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare