Cene avio-karata će biti udvostručene !

Prema navodima stručnjaka, cene avionskih karata bi u narednom periodu mogle da budu udvostručene, posebno zbog toga što će kabine aviona morati da budu poluprazne zbog bezbednosti putnika

Avio-kompanije će moći ponovno da obavljaju svoje letove nakon što se ukine blokada zbog korona virusa, ali će cene avionskih karata biti mnogo skuplje. Iako će prevoznici moći normalno da lete, najverovatnije će i dalje biti prisiljeni da slede smernice za socijalno distanciranje koje se odnosi i na putnike u avionu.

Ako je avio-kompanijama dozvoljeno da prodaju samo polovinu karata za let, to bi moglo značiti barem udvostručene troškove u odnosu na normalan period radi održavanja dobiti. Ovakav trend će uticati posebno nepovoljno na same putnike.

Iako su mnogi avio-prevoznici danas u poslu zbog popularnih cena svojih usluga, sve one se temelje na punom avionu, i na maksimalno popunjenim kapacitetima kako bi učinak bio maksimalan, a troškovi minimalni.

Ovakav trend bi mogao da potraje i nekoliko meseci nakon završetka epidemije, a za sad to ne utiče na putnike koji su obavili svoje rezervacije nekoliko meseci ranije, a svoja putovanja treba da obave u drugoj polovini godine.

Zbog svega ovog, neke avio-kompanije omogućavaju i da putnici besplatno odlože svoja putovanja, dok otkazivanje i osnov za refundiranje troškova za sada nije opcija, jer bi takva akcija povukla u bankrot mnoge manje, pa čak i veće kompanije.

 

Izvor: Tumagazin

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare