Borba za hotelijerstvo u Velikoj Britaniji- novi koncept Sleep Over to Help Turnover

Nakon uspeha programa Eat Out to Help Out, u Velikoj Britaniji je pokrenut program Sleep Over to Help Turnover kao poziv na akciju u kojoj se direktno pomaže hotelijerima

Udruženje ugostiteljskih profesionalaca (HOSPA) stvorilo je program u kom pozivaju hotele da se prijave i ponude posebne cene i akcije prilikom rezervacije.

#SleepOverToHelpTurnover akcija se odnosi na osvarivanje posebnih pogodnosti kao što su besplatni dodatni obroci, dodatna noćenja, boce vina, besplatni internet, parking ili ostale akcije u toku boravka.

Program Eat Out to Help Out pokrenut je još u avgustu kako bi se pomoglo ugostiteljima, ideja je bila da gosti u restoranima ponedeljkom, utorkom i sredom dobiju 50% popusta, odnosno do 10 funti po osobi.

Hotelijeri danas pokreću sličnu akciju pod nazivom Sleep Over to Help Turnover (prespavaj i pomozi) u kom gosti takođe u hotelima ostvaruju posebne popuste i pogodnosti u toku svog boravka.

Primer dobre prakse poput ovakvog koncepta je više nego potreban u svim delovima sveta u cilju pružanja pomoći hotelijerima koji su ozbiljno ugroženi posledicama mera zaštite usled pojave pandemije.

Ovakav program bi mogao i kod nas i u zemljama regiona da se primeni i na taj način sačuvaju radna mesta u grani hotelijerstva koja su jako pogođena u 2020. godini.

Izvor: TU Magazin

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Zanimljivosti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare