Bečej dobija ekskluzivni hotel Tisa garden – Sve sobe sa pogledom na reku (FOTO)

Poznat kao miran gradić u srcu Vojvodine, Bečej je iz godine u godinu sve zanimljiviji turistima, a smeštajni kapaciteti redovno su popunjeni, kaže za eKapiju Nemanja Karapandžić, direktor TO Bečej.
– Na teritoriji naše opštine postoji nekoliko smeštajnih kapaciteta, sa ukupno 250-300 ležajeva i svi su puni. Bečej ima potrebu za još smeštajnih kapaciteta i verujem da će se to i ostvariti u narednom periodu – kaže Karapandžić.
Tu su potrebu prepoznali iz lokalne kompanije Knežev grupa, te je u planu da Bečej 2021. dobije luksuzni hotel Tisa garden. Vlasnik investitora, Dragan Knežev rekao je nedavno za lokalne medije da bi izgradnja hotela trebalo da košta oko 2 mil EUR, a zaposlenje u njemu bi našlo tridesetak ljudi.
Budući hotel trebalo bi da zauzima nešto više od 3.000 m2, a u okviru njega nalaziće se restoran sa pratećom kuhinjom, lovačka soba i kongresna sala.
– Hotel Tisa imaće 25 dvokrevetnih soba i dva VIP apartmana na potkrovlju i garden baštom sa barom na krovu. Hotel će imati bazen, tepidarijum, teretanu i saunu – rekao je za eKapiju Zoran Đorđević, autor arhitektonskog rešenja iz kompanije Meritus.
Zanimljivo je da će sve sobe imati pogled na reku Tisu.
Turiste u Bečej privlači od svega po malo, kaže direktor TO i naglašava da je najvažnije da svi koji dođu odu sa pozitivnom utiscima.
– Najviše dolaze sportisti na pripreme, jer Bečej ima izuzetno razvijenu sportsku infrastrukturu – kaže Karapandžić i ističe da su iz TO posebno ponosni na prelepu prirodu, ali i kulturno nasleđe, među kojem je i kompleks Fantast, zadužbina Bogdana Dunđerskog.
Na području od 65 hektara nalazi se dvorac, farma konja, mali zamak, kapela, park i drugi objekti. Zamak je izgrađen početkom XX veka. Građevina poseduje ogromnu arhitektonsku vrednost i predstavlja neobičan miks baroknog, romantičarskog i neoklasicističkog stila u arhitekturi. Danas je ovde organizovana škola jahanja, a moguće je i iznajmljivanje konja turistima. U okviru kompleksa se nalazi i park sa mnoštvom različitih vrsta drveća i uređenim stazama za šetnju.
Izvor i foto: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare