Banja Vrdnik razvija se u vodeći termalni spa rizort u Jugoistočnoj Evropi

Banja Vrdnik smeštena je na Fruškoj gori, na 240 metara nadmorske visine. Čist vazduh svrstava je u red vazdušnih banja, a obiluje i lekovitom hipotermalnom vodom temperature do 32 stepena Celzijusa. Baš ovde, kompanije Promont Group od 2011. godine uspešno investira u hotelske kapacitete, sa vizijom da do 2030. godine razvije vodeći termalni spa rizort u Jugoistočnoj Evropi.

Rizort Fruške Terme, prve terme u Srbiji, poseduje preko 300 luksuzno opremljenih soba i apartmana, raspoređenih u više smeštajnih objekata i to: hotel Movenpick Fruške terme 4*, hotel Premier Aqua 5*, etno selo Vrdnička kula 4* i apartmansko naselje Fruške Residences 4*.

Objekti su konceptualno različiti tako da pored etno naselja za ljubitelje prirode, postoji i „Adults Only“ koncept u hotelu Premier Aqua i „porodični“ koncept u Movenpick Fruške terme.

Gastro svet čini šest restorana i sedam barova, uključujući i specijalizovane restorane italijanske kuhinje Piazza i srpske-nacionalne kuhinje u okviru etno restorana Vrdnička kula.

Osim luksuznog smeštaja i vrhunskog gastronomskog ugođaja, ovde možete organizovati poslovne i privatne događaje, jer je najveći hotel Mövenpick Fruške terme kategorisan i kao kongresni hotel a po broju sala i kapacitetima rizort je najveći hotelski kongresni centar u Srbiji.

U rizortu postoji 17 sala za sastanke sa zajedničkim kapacitetima do 2000 učesnika i najvećom salom koja može da primi oko 500 učesnika.

Rizort raspolaže garažom sa preko 400 garažnih mesta.

Mövenpick Fruške Terme

Hotel raspolaže sa 201 smeštajnom jedinicom uključujući i 10 apartmana, sa impozantnim zatvorenim wellness & spa centrom površine oko 10.000 m2 i 1.500 m2 vodenih površina. Osam bazena, šest zatvorenih i dva na otvorenom, sa termomineralnom vodom temperature od 29-32 stepeni Celzijusovih.

Foto: Fruške Terme

Specijalno za najmlađe goste napravljeno je pravo malo vodeno carstvo koje čine dva bazena, pećina, tobogan.

Svim gostima rizorta nudi se i korišćenje Sauna sveta kojeg čine 12 sauna i parno kupatilo, slana soba, unikatna relaks zona sa vodenim krevetima, kao i „nude spa Adam i Eva“.

Foto: Fruške Terme

Dodatna atrakcija je kompleks otvorenih bazena – Termalna Rivijera Fruške Terme, kompleks „water fun“ sadržaja i prostora za relaksaciju- „infinity“ bazen sa staklenim zidom i panoramskim pogledom na Banju Vrdnik, poluolimpijski bazen, dečija Splash zona sa prskalicama i tri vrsta tobogana za goste svih uzrasta. Sve je propraćeno i odgovarajućim ugostiteljskim sadržajima.

Premier Aqua

Foto: Fruške Terme

Prvi hotel u sastavu Promont Group otvoren je 2012. godine, a ujedno je i prvi „adults only“ hotel u Srbiji. Ovaj luksuzni 5* hotel smešten je na samom izvoru tople termalne vode, na svega 15 minuta hoda od wellness i spa hotela Fruške Terme.

Predstavlja idealan spoj mira i prirodnih lepota, sa najsavremenijom tehnologijom i komforom hotela visoke kategorije. Raspolaže sa 54 smeštajne jedinice – 45 lux sobe i devet apartmana.

Poseduje wellnes centar, koji čine: unutrašnji i spoljašnji bazen sa termalnom vodom, sauna, tursko kupatilo, slana soba, relaks soba. Na usluzi vam je i „Aqua medica“ – specijalistička ordinacija – vrhunska usluga u preventivnim i rehabilitacionim tretmanima.

Etno selo Vrdnička kula

Foto: Fruške Terme

Izolovano od urbanog i ušuškano u dubokoj, netaknutoj prirodi, na samoj granici sa Nacionalnim parkom Fruška gora izgrađen je etno kompleks Vrdnička kula. Dobilo je naziv po istorijskoj građevini iz 14.veka, koja je prvi put podignuta u periodu kada su Rimljani bili naseljeni na ovom području.

Ovde možete da se smestite u etno sobama i apartmanima, koji predstavljaju spoj moderne i tradicionalne arhitekture uz očuvanje harmonije sa prirodom Fruške gore.

U okviru etno sela je i specijalizovani etno restoran Vrdnička kula. Popularan zbog autentične usluge. Lokalni proizvodi poput šumskih gljiva, mesa divljači, sireva, meda, šunke, kulena, te grožđa i vina, uz dašak kuvarske čarolije, jedinstvena su ponuda tradicionalne sremačke kuhinje. Priprema hrane uz upotrebu otvorenog plamena kao osnovnog izvora toplote, ne samo da zadovoljava gastronomske senzorne kriterijume, nego kod gostiju budi iskonske osećaje.

U etno naselju postoji pekara, gde se svakodnevno pripremaju sveža peciva, dok su domaća kobasica, dimljeni vrat i domaća slanina takođe proizvodi iz pušnice u samom naselju. Uz savršene specijalitete možete da uživate i u kvalitetnoj rakiji i zanatskom pivu, koji su deo proizvodnje unutar kompanije Promont group.

Kapacitet restorana sa terasom je 230 mesta, a odličan izbor za organizovanje korporativnih događaja i prijema, ali i lepih i važnih trenutaka koje želite da podelite sa prijateljima i porodicom, je vinski podrum, kapaciteta 130 mesta.

Fruške Residence

Kondo naselje Fruške Residence predstavlja intregrisani rezidencijalni kompleks sa 150 brendiranih smeštajnih jedinica za buduće vlasnike apartmana će imati širok spektar benefita – recepciju i „consierge“ službu 24/7, posebne pogodnosti za korišćenje termalnog sveta Fruških Termi, Premier sportske terene, igralište za decu svih uzrasta, unutrašnje dvorište namenjeno isključivo stanarima, brendirani restoran, supermarket, room service uslugu, itd. Nalazi se na samo 100 metara od vodećeg termalnog spa kompleksa Mövenpick Fruške Terme.

MICE u Vrdniku

Mövenpick Resort and Spa Fruške Terme strateški je lociran između dva najveća grada u Srbiji – Beograda i Novog Sada, i do njega se lako stiže autoputem. Nalazi se na svega 30 minuta udaljenosti od međunarodnog aerodroma Nikola Tesla. Ovaj rizort tako predstavlja idealno mesto za organizovanje poslovnih događaja u blizini najvećih gradova, a opet daleko od gradske buke.

Bilo da je klijentima potrebna velika konferencijska sala, ili neka od manjih sala za sastanke, Resort Fruške Terme može da odgovori svim zahtevima tržišta.

Foto: Fruške Terme

Kongresni kapacitet Resorta čine tri objekta, koja su međusobno spojena stazom zdravlja.

Hotel Fruške Terme poseduje 11 kongresnih sala kapaciteta preko 1.000 učesnika, te je pogodan za organizaciju svih vrsta poslovnih okupljanja na jednom mestu. Premier Aqua raspolaže sa pet sala za rad, kapaciteta do 100 gostiju, koje su opremljene najsavremenijom tehničkom opremom.

Svečana sala kapaciteta 540 kvadratnih metara nalazi se u etno hotelu Vrdnička kula i može se podeliti u tri fizički zasebne konferencijske sale. Zbog svog ekskluzivnog izgleda predstavlja ujedno idealan prostor za organizovanje kako korporatvnih skupova tako i venčanja.

Prednost blizine dva najveća grada kao i velika mogućnost modifikacije u skladu sa zahtevima i veličinom skupa prepoznati su od strane velikog broja kompanija. Ukomponovano sa ambijentom prelepe prirode, kapacitetima ali i ukupnom ponudom wellness i spa centra, resort Fruške terme uspeo je da se kao destinacija za kratko vreme nametne kao jedan od lidera na MICE tržištu.

Izvor: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare