Aleksandar Seničić: Turistički sektor će danas zatražiti pomoć od države

„Uputićemo danas državi apel za pomoć ovom sektoru, koja je najavljena ranije, ali nije realizovana. Bez pomoći države mislim da će veliki broj preduzeća iz ovog sektora da bankrotira“, rekao je Seničić.

On je za TV Pink naveo da turistički sektor nema perspektivu, da je promet agencija pao za više od 90 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

„Oko 100.000 ljudi u Srbiji neposredno ili posredno zavisi od turizma. Biće to izuzetan socijalni udarac, ako ne dođe do neke pomoći“, naglasio je Seničić.

Podsetio je da od jutros u Grčkoj važe nova pravila za sve turiste koji ulaze u tu zemlju kopnom jer moraju da imaju negativan test na koronu ne stariji od 72 sata, kao i da srpski turisti ne mogu da putuju u Grčku do 15. jula.

„Vrlo je specifična situacija. Očekujemo danas u toku dana da vidimo da li će Grčka i srpske turiste svrstati u tu kategoriju gde ćemo moći da putujemo sa negativnim testom“, naveo je on.

Ističe da će biti teško da se uradi PCR test u Srbiji i da se rezultati dobiju za 72 sata, te ukoliko ta mera ostane čarter letovi za Grčku neće moći da se realizuju.

Plan je bio da od 24. jula krenu redovni čarter letovi za Grčku.

 

Izvor: B92

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare