Air Serbia uvećava svoju flotu za dva nova aviona u 2020.

Air Serbia planira da poveća svoju flotu za još dva aviona u 2020. godini, dok će joj se ukupni kapacitet povećati za 12% tokom prvog kvartala sledeće godine.
Govoreći na samitu CAPA World Aviation Outlook, generalni direktor kompanije Air Serbia za komercijalu i strategiju, Jirži Marek nije precizirao koji tip aviona će Air Serbia dodati svojoj floti 2020.
Marek je istakao da je kompanija prošla put od „stalne evolucije do skoro revolucije“, dodajući da je Air Serbia jedan od najbrže rastućih prevoznika na jugoistoku Evrope.
Avio-kompaniji će trebati dodatni avion u narednom periodu i za za nove rute planirane za 2020. sa tri aerodroma u zemlji, a ove godine Air Serbia je u svoju flotu uvela deveti Airbus A319 i tokom letnjih meseci zakupila Bombardier CRJ900.
Marek je naglasio da je jedan od glavnih ciljeva avio-kompanije tokom 2019. bilo povećanje popunjenosti kabine. Air Serbia takođe planira da poveća broj čarter letova u narednoj godini.
Osim nedavno najavljenih letova za Maroko, koji bi trebalo da počnu krajem marta, kompanija Air Serbia će prvi put upotrebiti širokotrupni Airbus A330 za čarter letove.
Avio-kompanija će taj avion sa 254 sedišta, koji leti na redovnoj liniji za Njujork, koristiti na čarter letovima za Palermo sredinom februara, kao i za Đenovu sredinom marta.
Inače, u 2018. godini Air Serbia je imala 958 čarter letova i prevezla 223.000 putnika. U 2019. godini broj čarter letova je prešao 1.000.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare