Aerodrom u Beču: Bez karantina testiranjem na COVID 19 za 190 EUR

Aerodrom u Beču od sutra će ponuditi testiranje na virus korona da bi omogućio putnicima koji dolaze u Austriju da izbegnu karantin u trajanju od 14 dana. Putnici će imati na raspolaganju molekularno biološki ili PCR test na virus korona na aerodromu, čiji je rezultat gotov za dva do tri sata.
– Putovanje avionom, bilo da se radi o poslovnom ili hitnom putu, postaće na taj način bezbednije i lakše – navodi se u saopštenju aerodroma koje prenosi Rojters.
Test na aerodromu, koji košta 190 EUR, mogu da urade i putnici koji napuštaju Beč.
Putnici koji dolaze na aerodrom moraće da pokažu uverenje lekara da su negativni na virus korona, a test ne sme da bude stariji od četiri dana ili idu u karantin, piše Klix.
Bečki aerodrom ima planirane letove za Dohu, Dortmund, Dizeldorf, Frankfurt, Hamburg, Lisabon, Minsk i Sofiju, kao i čarter letove. Zabranjeno je sletanje aviona iz područja koja se smatraju da su pod velikim rizikom.
Austrija je počela da ublažava mere restrikcije nakon sedam nedelja blokade pa su tako otvoreni šoping centri, veće prodavnice, a počeli su sa radom i frizerski saloni.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare