Adria Hotel Forum 2020 se vraća u Zagreb

Adria Hotel Forum (AHF), vodeća hotelsko investicijska konferencija u jugoistočnoj Europi, vraća se u Zagreb 18. – 19. februara 2020. Konferencija godišnje privlači ugledne međunarodne hotelske vlasnike, investitore, menadžment kompanije i stručnjake iz područja finansija i savetovanja. Nedavno, AHF je akviziran od strane poznatog svetskog organizatora hotelskih konferencija Bench Events te će sada biti organizovan kao događaj u sklopu novog niza hotelskih investicijskih konferencija pod nazivom „IDEEA“ koji se fokusiraju na regije Srednje, maju 2020., a očekuje se da će uskoro biti najavljene i druge povezane konferencije.

Marina Franolić, osnivačica Adria Hotel Foruma i sada direktorica za Centralnu i Istočnu Europu u Bench Events, rekla je: „Naši sudionici, sponzori i investitori će imati koristi od globalnog pristupa AHF-u u budućnosti. Drago nam je što se možemo vratiti u Hrvatsku zbog njene dinamičnosti kao destinacije u razvoju. Kao deio IDEEA platforme, očekujemo veću vidljivost međunarodnih igrača u regiji. “

Jonathan Worsley, predsednik Bench Events, rekao je: „Izuzetno nam je drago što smo sada dodali AHF našem globalnom portfelju hotelsko investicijskih konferencija. AHF predstavlja mogućnosti regionalnog razvoja u industriji koji obećava, prekrasno je biti deo toga. Bench Events je naporno radio na izgradnji poslovnih događanja koji uistinu utiču na industriju i gospodarstva u kojima se održavaju. S AHF-om i IDEEA-om nastavljamo ispunjavati svoja obećanja i veselimo se uzbudljivom nizu događaja 2020.! “

Adria Hotel Forum 2020 usredsređen je na mogućnosti rasta sve veće ponude novih hotelskih proizvoda koji dolaze na regionalno tržište. Diskusije na konferenciji osmišljene su tako da uključe razmenu znanja između onih koji donose odluke o ulaganju u hotele, istovremeno raspravljajući o transformirajućim trendovima i budućim implikacijama za regionalnu industriju.

Hotelska industrija u jugoistočnoj Europi suočila se s raznim promenama tokom protekle godine. Tržište Hrvatske suočava se s jakom konkurencijom Grčke i Turske, dok druge destinacije poput Crne Gore, Albanije i Slovenije i dalje privlače investitore u hotelijerstvo zbog jačeg rasta turizma. Podaci za 2019. godinu u indeksu konkurentnosti za putovanja i turizam (Travel & Tourism Competitiveness Indeks) pokazuju kako su se Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija i Albanija pomakle za nekoliko pozicija u poslednjih godinu dana. Očekuje se da će se vlasnici hotela, investitori i operatori s ključnih tržišta regije okupiti na Forumu radi dogovora, umrežavanja i rasprava tokom dvodnevnog događaja.

Prema rečima organizatora Adria Hotel Foruma, međunarodni investitori su najviše zainteresirani za ključna gradska tržišta. Međutim, postoji interes za Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru i za obalskim turističkim projektima. Postoji više lokalnih nego međunarodnih ulagača koji potiču temeljni interes, unatoč tome što su profiti hotelskih kompanije veći u odnosu na ostatak Europe. Također, tokom poslednje tri godine dogodile su se mnoge transakcije portfelja te se stoga očekuje da će nove transakcije biti uglavnom transakcije pojedinačnih nekretnina.

Za više informacija o Adria Hotel Forumu 2020, posetite adria-forum.com   

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare