Kako će pandemija promeniti poslovanje hotela

Pandemija korona virusa jenjava u svetu, a mi se nalazimo na početku nove ere u hotelijerstvu kada nastaju novi trendovi i nove forme koje će oblikovati budućnost ove industrije

Stručnjaci koji se bave ovim poslom predviđaju i niz drastičnih promena koje se odnose na boravak gostiju i koje će postati svakodnevna praksa i standard. Za početak, to se odnosi na merenje temperature gostiju na samom ulasku u hotel.

Jedan od prvih hotelskih brendova koji će primeniti nove mere jeste Four Seasons, a kako stručnjaci ističu, te mere bi mogle poslužiti kao obrazac i model za ostale hotele.

Prva i najdrastičnija promena u poslovanju Four Seasons brenda jeste otvaranje kapaciteta lekarima i medicinskom osoblju u Njujorku, inače gradu koji je najviše pogođen pandemijom virusa, pa je na taj način menadžment hotela pokrenuo nove procedure koje nisu bile standardne za poslovanje hotela.

Iako se hotelijerska industrija bazira na ljudskom dodiru, danas se stvara sistem koji bi trebalo da bude u potpunosti bez ljudskog kontakta. Prijave i odjave će se vršiti potpuno virtuelno, u liftu će moći da se vezi samo jedna osoba, a posluživanje po sobama će biti ukinuto. Ostaje da se vidi kakav je plan za hotelske restorane, barove i prostore u kojima obično boravi veliki broj ljudi.

Što se tiče ponašanja u hotelima, svaki gost će dobiti tri vreće u koje će pakovati posteljinu ili veš, peškire, odnosno smeće, i sve vreće moraju biti ispred vrata soba, odakle bi trebalo da ih odnosi osoblje u posebnoj opremi.

Ukoliko gosti žele hranu, restorani neće raditi u konvencionalnoim smislu, već će pripremati hranu koja će biti u formi gotovih jela, u ambalaži predviđenoj za to, a biće dostupna u hoteskom lobiju ili na mestima koja su za to preuređena.

Sve ostalo, mesta na kojima se okuplja veliki broj ljudi, kao što je trpezarija sa švedskim stolom, biće ukinute na duže.

Od ostalih promena, treba izdvojiti i to da će sav nepotreban nameštaj, kao što su mini-barovi, posteljine, nepotrebne komode, tepisi i staze, biti uklonjen iz soba koje se neće čistiti na dnevnom nivou, već po potrebi. Osim toga, nakon odjave gostiju, soba se detaljno čisti tek posle 24 sata, a sledeći gosti mogu boraviti u toj sobi tek nakon što je ona prazna bar 3 dana.

 

Izvor: TU magazin

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Zanimljivosti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare