10 najbizarniji zahteva gostiju hotela

„Kao konsijerž, nikad ne znate kakav će Vam dan biti i kakva čuda ćete morati da izvedete“, kaže Ašlai koja radi u „Montage“ hotelu na Beverli Hilsu. Svakog dana hotelski konsijerž Kalindra Ašlai mora pomoći gostu da rezerviše mesto u restoranu, pronaći nečiji izgubljeni telefon ili organizovati avionski prevoz za upecanu ajkulu do Abu Dabija. Ono zbog čega se gosti uglavnom vraćaju hotelima je usluga.

Možda to nigde ne dolazi toliko do izražaja kao u hotelu Four Seasons u Njujorku. Odeljenje konsijerža hotela, ima više nagrada za izuzetnu gostoprimljivost nego bilo koje drugo hotelsko osoblje u SAD-u.

U nastavku možete videti nekoliko zahteva koji su ostali upamćeni kod ovih konsijerža:

1.Džejms Bondov smoking

Jedan od gostiju hotela se ženio i zvao je odeljenje konsijerža kako bi mu nabavili smoking. Međutim, nije želeo bilo kakav smoking, već isti onaj koji je Danijel Krejg nosio u poslednjem filmu o Džejmsu Bondu (uključujući i unutrašnji džep za pištolj). Kako su u italijanskoj modnoj kući Brioni ekskluzivno napravili odelo samo za ovaj film, brojni razgovori su se morali obaviti sa glavnim menadžerom u Italiji. Da stvari budu gore, u pitanju je bio mesec avgust kada je ceo tim koji je radio na filmu na odmoru. Međutim, kuću Brioni je zahtev zaista zaintrigirao, tako da su uspeli da okupe ceo tim, naprave identičan smoking i dostave ga hotelu taman na vreme za venčanje.

2.Vijetnamska prosidba

Jedan od gostiju je planirao da zaprosi svoju devojku na neobičan način. Zahtevao je da jedan zaposleni ode u Central park sa velikom tablom na kojoj je pisalo „Da li želiš da se udaš za mene?“ i to na specifičnom vijetnamskom dijalektu Iz malog mesta odakle je zaljubljeni par došao. Gost je rezervisao predivan apartman sa pogledom na Central park i dogovorio da se u sobi postavi teleskop. Hotel je sve besprekorno organizovao, i kada je otvorila vrata od apartmana, devojka je hodala po laticama od ruža sve do teleskopa koji je bio usmeren tačno prema mestu u parku gde je stajao radnik hotela sa porukom. Kada je devojka pogledala kroz teleskop i videla natpis, okrenula se, a iza nje se pojavio njen dečko. Naravno, pristala je.

3.Sneško Belić 

Gosti iz Kalifornije su sa svojom decom koja nikada nisu videla sneg otputovali u Njujork. Tokom njihovog boravka, počeo je da pada sneg. Međutim, pošto su u to vreme bili u kupovini, zamolili su konsijerža da na terasi hotelske sobe sakupi malo snega koji će sačekati decu. Kada se porodica vratila u svoju sobu, na terasi ih je dočekao pravi, veliki Sneško Belić sa bejzbol kapom Four Seasons-a.

4.Lov na novčanik

Jednom prilikom gošća je u panici utrčala u hotel, platila sobu na recepciji i otišla direktno do konsijerža u nadi da će moći da joj pomognu. Problem? Ostavila je svoj novčanik u ženskom toaletu na nekom od stajališta duž autoputa u Nju Džersiju, ali uopšte nije bila sigurna na kom. U roku od jednog sata iz hotela su nazvali sva stajališta duž pomenutog autoputa i uspeli su da pronađu novčanik, kao i da osiguraju da ga obezbeđenje pričuva dok ga ne preuzme vlasnica. Nakon toga su joj obezbedili prevoz automobilom do tačne lokacije gde je presrećna gospođa uzela svoj novčanik, potpuno netaknut.

5.Instruktor joge u tri sata noću


Ovaj neobičan zahtev nije se dogodio samo jednom. Hotelsko osoblje zamoljeno je da usred noći pronađe instruktora joge. Uglavnom se radilo o manekenkama koje su želele da se pripreme za ranojutarnje snimanje.

6.Večera s duhovima


Udaljeno planinsko odmaralište inspirisano knjigom Stivena Kinga “Isijavanje” (The Shining) obično ima goste zainteresovane za paranormalne pojave. Ipak, jedan par je u svojoj radoznalosti otišao predaleko.Zamolio je konsijerža da im organizuje večeru sa duhovima u restoranu hotela. Pošto se aveti obično ne nalaze u imeniku jednog konsijerža, ona je morala da ih razočara. “Rekla sam im da su zauzeti te večeri”, kaže ona.

7.Kocka leda kao suvenir

Konsijerži zakazuju putovanja za goste, a zaposleni u ovom kanadskom odmaralištu morao je čak da organizuje putovanje za njihovu kocku leda.
Naime, posetioci tog hotela obično odlaze na organizovane obilaske obližnjeg glečera.
Problem se javio kada se jedan par vratio iz obilaska noseći veliki komad leda u kartonskoj kutiji i zahtevajući od konsijerža da organizuje prevoz tog leda do njihove kuće u Južnoj Karolini.
Uspeli su da pronađu prenosivi frižider i pošalju led avionom.

8.Gigantski kolutić od luka

Konsijerž obično izlazi u susret gostima koji imaju specifičnu ishranu iz bilog razloga- zbog dijete, alergija na neke namirnice ili religioznih pogleda. Ipak, oni moraju da brinu i o savsim bizarnim željama. „Jednom nam je došao gost iz Amerike koji je tražio da mu napravimo prženi kolutić od luka veličine njegove glave“, kaže konsijerž, koji je na kraju ipak uspeo da usreći gosta.

9.Nadrealne usluge 

Slavni ljudi oduvek su najzahtevniji hotelski gosti, ali je slikar Salvador Dali, koji je provodio barem jedan mesec godišnje u luksuznom francuskom hotelu, imao svakako najčudnije zahteve. Jednom je tražio da mu dovedu konja u sobu, drugi put da osoblje hvata muve za njega. Najčudniji je bio Dalijev zahtev da mu u sobu dostave čitavo stado ovaca, a kada su napokon stigle, pucao je na njih iz pištolja. „Srećom, pištolj je bio pun ćoraka“, stoji na sajtu hotela. Ipak, Dali je znao da se oduži hotelijerima za njihovu dobru usluhu: osoblju je znao da poklanja svoje potpisane litografije.

10. Živi lavići

Gosti ovog luksuznog hotela želeli su da iznenade ćerku koja je slavila rođendan – živim lavićima. Od konsijerža su tražili da za njenu žurku obezbede dva mladunčeta. On je uspeo da pronađe par u lokalnom cirkusu i donese u sobu devojčice. Lavići su bili u pratnji ukrotitelja i prema rečima predstavnika hotela za odnose s javnošću „ponašali su se veoma dobro“.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Zanimljivosti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare